Matematik

statistik

28. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen, der kan hjælpe med den vedhæftede fil. Jeg er usikker på om jeg har gjort det rigtigt.

a)

nedre kvartil: 4,69

med: 17,9

øvre kvartil: 32,5

b) 85 % 45 dage eller mindre

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:ventetid.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2015 af Soeffi

Jeg har lavet en sumkurve, som jeg håber passer med din.

.

Vedhæftet fil:sumkurve.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hold nu op med det pladder.


Svar #5
28. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Jeg var mest usikker på opgave b)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt sumkurven    y = sum(x) til at løse ligningerne

         sum(x) = 25%

         sum(x) = 75%

og beregn

         sum(45)


Svar #7
28. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Ja, det giver 85 %

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2015 af Marie854 (Slettet)

hvordan har du lavet sumkurven, står med den samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2015 af Soeffi

Du sætter (x,y) = (største ventetid i intervallet, sum af frekvenser indtil nu) for alle søjler i tabellen. Disse 4 punkter indsættes i et diagram og forbindes. 

Dermed får du en kurve, der viser andelen af ventetider, som er mindre eller lig med en given x-værdi. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2015 af svelpland (Slettet)

HEJ! Sidder med samme opgave... Kan man på nogen måde "regne det ud" at det bliver 85 % der har en ventetid på 45 dage eller mindre? jeg kan ikke aflæse det præcist nok på min sumkurve nemlig :) vh


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2015 af Soeffi

#10: Jeg tror ikke, at Excel er i stand til at behandle grupperede data, dvs. tal der er inddelt i intervaller som her.

For Mapleløsning se evt. https://www.youtube.com/watch?v=rpvRNCN4MM0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2015 af svelpland (Slettet)

Kan maple heller ikke? Det er det program jeg bruger? Jeg leder nemlig desperat efter en mulig udregningsmetode, haha :)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/fordelingsfunktion-og-frekvensfunktion

Nederst på denne side er det tætteste jeg er kommet, men jeg har en hverken en frekvens- eller fordelingsfunktion...


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. april 2015 af Mark321 (Slettet)

#12 Det er vel bare at foretage lineær interpolation. Bemærk at 45 ligger midt i mellem 30 og 60, så du kan blot tage gennemsnittet af de kummulerede frekvenser hørende til intervallerne 1-30 og 30-60. Dvs.

F(45) = (73% + 97%)/2 = 85%


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. april 2015 af svelpland (Slettet)

kan ikke sige andet end at du er min redning! Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.