Matematik

eksponentialfunktioner

03. marts 2015 af denumulige (Slettet) - Niveau: B-niveau

en l funktion er givet ved f(t)5,0+15,1*e^-0,046*t

hvad er temperaturen i huset 8 timer efter varmafbrydelsen?

Har fået det til dette, hvilket jeg tvivler er rigtigt.

F(8) = 5,0+15,1*e¨^ -0,046*8

f(8) = 5,0+15,1*e¨^0,25223= 5,0 +1,07069= 6,07

hvor lang tid går der efter varmeafbrydelsen, før temperaturen er under 10 grader.

mit svar :

f(t) = 5,0+15,1*e^-0,046*t= 10

20,1/10= e¨^-0,046*t

log(20,1/10) / log 1,58407= t 1,51769


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1)

f(8) = 5,0 + 15,1*e-0,046*8 = 15,5 oC

2)

5,0 + 15,1*e-0,046t = 10  <=>

15,1*e-0,046t = 5  <=>

e-0,046t = 0,3311

Tag ln på begge sider

-0,046t = ln(0,3311) <=>

t = -ln(0,3311)/0,046 = 24,0 timer


Svar #2
03. marts 2015 af denumulige (Slettet)

Hej tak for dit svar.

får ikke det samme resultat på min lommeregner i 1 opgave.


Svar #3
03. marts 2015 af denumulige (Slettet)

jo nu fik jeg det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Lad os prøve at tage det skridt for skridt.

f(8) = 5,0 + 15,1 * e-0,046*8 =

5,0 + 15,1 * e-0,368 =

5,0 + 15,1 * 0,6921 =

5,0 + 10,451 =

15,451 ~

15,5 oC


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#3

Godt


Skriv et svar til: eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.