Matematik

Vektorfunktioner - haster!!!!

03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal afleverer en projekt om 2 timer. Jeg mangler opg c og d i det vedhæftede fil. Jeg har lavet a i et tegnepogram. b har jeg lavet ved at bruge formlen for hastighedens størrelse. b fik jeg til kvadratroden af (cos(t)^2 + 1,5cos(0,5t))^2 . Er der nogen der kan hjælpe med c og d?? 

Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

c) Benyt udtrykket for L, der er givet i opgaven.

d) Løs ligningen d(|v(t)|)/dt = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Dit udtryk for |v(t)| er forkert, som det fremgår af svaret #6 i din oprindelige tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1579009

hvor du burde have fortsat diskussionen.


Svar #3
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#2

#0

Dit udtryk for |v(t)| er forkert, som det fremgår af svaret #6 i din oprindelige tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1579009

hvor du burde have fortsat diskussionen.

Jamen har fundet fejlen. Det rigtige er det jeg har skrevet her..


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Du skrivet, at |v(t)| er kvadratroden af

        (cos(t)^2 + 1,5cos(0,5t))^2

Det korrekte udtryk er kvadratroden af

        (cos(t))2 + (1,5·cos(0,5t))2 = cos2(t) + (9/4)·cos2(0,5t)

I dit udtryk mangler der nogle parenteser.


Svar #5
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#4

#3

Nej, det er ikke korrekt. Du skrivet, at |v(t)| er kvadratroden af

        (cos(t)^2 + 1,5cos(0,5t))^2

Det korrekte udtryk er kvadratroden af

        (cos(t))2 + (1,5·cos(0,5t))2 = cos2(t) + (9/4)·cos2(0,5t)

I dit udtryk mangler der nogle parenteser.

Nårh ja kan godt se at der mangler paranteser, men ellers er det rigtigt.. det til højre af lighedstegnet, hvad e det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad det er? Det er en reduceret form for udtrykket på venstre side.


Svar #7
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#6

#5

Hvad det er? Det er en reduceret form for udtrykket på venstre side.

Nårh oka... Lige et spørgsmål til c.. har sat intervallerne på og integreret kvadratroden af  (cos(t))2 + (1,5·cos(0,5t))2 på maple... Får 15,5.. Kan du ikk lige tjekke om du også får det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du har tastet det ind korrekt, burde du vel få det korrekte resultat.


Svar #9
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#8

#7

Hvis du har tastet det ind korrekt, burde du vel få det korrekte resultat.

Det mener jeg, men en ven som har et andet program får noget andet, selvom vi har gjort det samme..


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så har I jo åbenbart ikke tastet det samme ind i den sorte boks.


Svar #11
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#10

#9

Så har I jo åbenbart ikke tastet det samme ind i den sorte boks.

Hmm ved ikk.... men... hvad er enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Enheden? Det er jo en længde, der beregnes. Ifølge opgaven beregnes afstande i meter.


Svar #13
03. marts 2015 af Nadiaeliasen (Slettet)

#12

#11

Enheden? Det er jo en længde, der beregnes. Ifølge opgaven beregnes afstande i meter.

Nårh ja det havde jeg ikk lige set. Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Middelfarten er <v> ≈ 1,246 m/s , så længden L, der køres i intervallet [0;4π] er da ca

        L ≈ <v>·4π = 15,66 m

hvilket er tæt på dit resultat,


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. juli 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:banekurve.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juli 2015 af OliverHviid

Soeffi, denne tråd oprettet og besvaret helt tilbage i marts; jeg tror desværre ikke at trådstarter stadig har brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juli 2015 af OliverHviid

Jeg mente selvfølgelig: "Soeffi, denne tråd blev oprettet og besvaret helt tilbage i marts; jeg tror desværre ikke at trådstarter stadig har brug for hjælp."


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juli 2015 af Soeffi

#17 ... Bare lidt oprydning. 

Tallene er fundet ved hjælp af Analyze Graph i CAS. 

Vedhæftet fil:baneberegninger.png

Skriv et svar til: Vektorfunktioner - haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.