Latin

2 ligninger med 2 ubekendte.

04. marts 2015 af AMFJ12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen efter flere forsøg ikke få nedenstående til at gå op. Håber en af jer kan hjælpe.

y+x = 4

y-5 = 2x

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af exatb

Træk den ene fra den anden. Det kan man gøre fordi y erne er lige store, og dermed udgår.

(y+x) - (y-5)  = 4-2x

x  = -1/3

Sæt x ind i den første

y+(-1/3) = 4

y =


Svar #2
04. marts 2015 af AMFJ12 (Slettet)

Hvordan kommer du fra din første til din 2 linje hvor du finder x? og y værdien må så være 4,33 ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af exatb

Hæv parenteserne og reducer.

y+x-y+5 = 4-2x


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2015 af ohwell (Slettet)

Du kan også gøre dette:
 

y+x=4 -> x=4-y

og så: 

y-5=2(4-y) -> y-5=8-2y -> 2y+y=8+5 -> 3y=13 -> y=13/3 -> y=4.33

Substitutionsmetoden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

er dette mon et latinspørgsmål ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er vel oplagt, at det ikke drejer sig om latin. Det hænder, at folk får valgt et forkert forum, når de opretter et nyt spørgsmå.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

Neeeej, -hvor klogt sagt. Det havde ingen andre kunnet gætte.

Stor nyhed:  Et spørgsmål er ikke altid et spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det lader jo til, at du ikke selv havde gættet så langt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2015 af eIhombre (Slettet)

In prima autem duo linea x recludet

x = 4+y

Ingrediemur enim in altera aequatione.

y-5 = 2(4+y)

y =-13

nunc invenire potes x

-13+x=4

x=17


Si quid autem alterius rei scribam inbox


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du forsøger at løse ligningssystemet fra #0, laver du fejl i den første ligning, da

        y + x = 4

er ensbetydende med

        x = 4 - y,

ikke x = 4+y , som du påstår.

Se i stedet fremgangsmåden i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2015 af exatb

#7

Hvis man har behov for bare at tale med sig selv, er studieportalen nok ikke det rette sted.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.