Matematik

Differentiering

06. marts 2015 af stizzel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvordan jeg differentiere følgende funktion: 

R(x) = x*(20-2x)*(35-2x)

Min cas siger det giver : 

R'(x)=12*x^2 -220*x+700

vil gerne have det forklaret pædagoisk, step by step :-) 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af Heptan

Det nemmeste er nok at udvide parenteserne først, derefter differentiere normalvis.


Svar #2
06. marts 2015 af stizzel (Slettet)

Vil du uddybe det nærmere Heptan ? :)  - kan du vise det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af Heptan

At udvide en parentes, betyder at man ganger ind i parenteserne, så du til sidst ikke har nogle parenteser. Det er dem du vil slippe af med. Så får du et regulært 3. gradspolynomium, som kan differentieres.


Svar #4
06. marts 2015 af stizzel (Slettet)

R(x)=x*(20-2x)*(35-2x)
R(x)=(20x-2x^2)*(35-2x)
R(x)=700x-40x^2-70x^2+4x^3
R(x)=700x-110x^2+4x^3
R(x)=4x^3-220x^2+700x

R'(x) = 12x^2-200x+700

Er det den rigtige fremgangsmåde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af mathon

                        R(x)=4x^3-\mathbf{\color{Red} 11}0x^2+700x


Svar #6
06. marts 2015 af stizzel (Slettet)

Ja hov
 R(x)=4x^3-110x^2+700x

R'(x)=12x^2-220x+700

Det gik vidst lidt for stærkt med at differentiere ;)

 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.