Matematik

Ligningsspørgsmål

08. marts 2015 af Jickjack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude, jeg har et problem med denne ligning : kx^2 - 7x + 3 = 0

Spørgsmålet lyder: for hvilke værdier har ligningen INGEN løsning?

Jeg er ret blank, kan nogen give mig nogle hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

    determinanten
                                 d=(-7)^2-4\cdot k\cdot 3=49-12k
    er d < 0 har  kx2 - 7x + 3 = 0  ingen reelle løsninger
    dvs for
                                 49-12k< 0

                                 49< 12k

                                 k>\frac{49}{12}=4\tfrac{1}{12}     har  kx2 - 7x + 3 = 0  ingen reelle løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligningsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.