Fysik

acceleration

08. marts 2015 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) En bil kører med hastigheden 60 km/h. På 3.9 s accelereres den til hastigheden 80 km/h. Beregn middelaccelerationen. Angiv resultatet i SI-enhed

b) Bilen kører nu ind på en motorvej og accelerers fra hastigheden 80 km/h til 110 km/h med accelelerationen 2.5 m/s^2. Hvor langt tid tager det? Angiv resultatet i SI-enhed.

c) Bilen bringes herefter til standsning fra hastigheden 110 km/h. Bremselængden er 80 m. Beregn middelaccelerationen under opbremsningen. Angiv resultatet i SI- enhed.

Hvordan griber jeg denne opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

Ved at benytte de kinematiske formler.


Svar #2
08. marts 2015 af AdamKo (Slettet)

#1

Ved at benytte de kinematiske formler.


Hvilken formlens kal jeg så bruge til hver opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af mathon

a)
                         a_{middel}=\frac{v-v_0}{t}

b)
                         t=\frac{v-v_0}{a}

c)
                         a_{middel}=\frac{-{v_{0}}^{2}}{2\Delta s}

.

                     \begin{array} {|c|c|c|} 60\; \frac{km}{h}&80\; \frac{km}{h}&110\; \frac{km}{h}\\ \hline 16{,}667\; \frac{m}{s}&22{,}222\; \frac{m}{s}&30{,}556\; \frac{m}{s} \end{array}


Svar #4
08. marts 2015 af AdamKo (Slettet)

Hvad står de forskellige  bogstaver så for?

Er det bare at indsætte, eller skal man isolere nogle steder, og omregene til andre værdier?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2015 af mathon

Repeter kinematik i din fysikbog.


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.