Matematik

Korrekt integreret? Dobbeltintegration

08. marts 2015 af Falaffel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen 

Jeg er igang med en mat aflevering, jeg skal evaluere et dobbeltintegrale, og jeg lidt usikker på min udregning, og det ville derfor være dejligt hvis der var en der ville fortælle mig om det jeg har gang i er korrekt. Udregningen er vedlagt som et billedet (hele udregningen er ikke med) 

Tak på forhånd! :-) 

Vedhæftet fil: mmm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2015 af Martin67 (Slettet)

Hej, kan du ikke vise mig hele opgaven hvis det er muligt?


Svar #3
10. marts 2015 af Falaffel (Slettet)

Har fundet min fejl! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den korrekte fremgangsmåde er

        \newline\newline \int_{0}^{1}\int_{x^{2}}^{\sqrt{x}}xy\, \textup{d}y\, \textup{d}x= \int_{0}^{1}x\cdot \left [ \frac{y^{2}}{2} \right ]_{x^{2}}^{\sqrt{x}}\, \textup{d}x \newline\newline =\int_{0}^{1}x\cdot \frac{1}{2} \cdot (x-x^{4} )\, \textup{d}x \newline\newline =\frac{1}{2}\left [\frac{x^{3}}{3} -\frac{x^{6}}{6} \right ]_{0}^{1} \newline\newline =\frac{1}{2}\cdot \left(\frac{1}{3}-\frac{1}{6} \right) \newline\newline =\frac{1}{12}


Skriv et svar til: Korrekt integreret? Dobbeltintegration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.