Matematik

Trigonometri

08. marts 2015 af okayholy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken af de trigonometriske formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af peter lind

Tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete divideret med hosliggende katete


Svar #2
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

tan(v)/? #1


Svar #3
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

[Tan(v)= a/b]


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

..


Svar #5
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den søgte afstand a er modstående katete til vinklen A = 44º . Hvis b = 500 m er den hosliggende katete, har man da

        tan(A) = a / b .

Man kender b og A og kan så finde a .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2015 af Soeffi


Svar #8
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

a: 482


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det var a man skulle finde.


Svar #10
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)


a. Find klippens afstand fra kysten:

Siderne:
a: 482
b: 500
c: 694

Vinklerne: 
A: 44 grader
B: 46 grader
C: 90 grader
Vinkelsum 180 grader.


Svar #11
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

Er det ikke korrekt #9?

#9

#8

Ja, det var a man skulle finde.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jo, det er tilnærmelsesvis korrekt. Man finder

      a = 500m · tan(44) = 482,84 m, der rundes op til 483 m.

       c = 500m / cos(44º) = 695,08 m, der rundes til 695 m.


Svar #13
08. marts 2015 af okayholy (Slettet)

Jeg har bare ikk rundtet om. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man vil da ikke kunne få 694 selv om man runder ned i 695,08 . Lær at runde korrekt af.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.