Fysik

Acceleration

08. marts 2015 af samty (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har følgende opgave:

Kender formlen:

V_0 = \sqrt{\frac{2*G*M}{r}}

Er det blot ovenstående formel der skal anvendes for at udregne  middelaccelerationen?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration a. Man har

        v(t) = a·t

        s(t) = (1/2)a·t2

dvs

        s = (1/2)·a·v02/a2

eller

        a = v02 / (2s)

Indsæt v0 og s = 220 m og beregn a.


Svar #2
08. marts 2015 af samty (Slettet)

#1

Så først udregn v0 og så derefter anvende a = v02 / (2*s) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
08. marts 2015 af samty (Slettet)

#3 

Så skal jeg  da isolerer v0 i  

        s = (1/2)·a·(v0^2/a^2)

ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg har jo allerede isoleret a for dig i #1. Indsæt v0 og s og beregn a, og sammenlign den med g.


Svar #6
09. marts 2015 af samty (Slettet)

Du siger "indsæt v0" mem v0 er jo begyndelses hastigheden og den er ikke oplyst

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6
v0 er løsrivelseshastigheden, som det anføres i opgavens tekst.

Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.