Matematik

Hjælp

09. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Denne opgaver siger mig ingenting.

Er der nogen som kan forklare mig, hvordan den kan løses? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af peter lind

a) og b) Brug dit kendskab til sinusfunktionen. Hvor stor og hvor lille kan den blive?

c) Når indmaden i sinusfunktionen er vokset med 2π har hjulet drejet sig en gang


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2015 af Soeffi

Sammenhæng mellem jævn cirkelbevægelse og cosinus (blå) samt sinus (rød).


Svar #3
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

altså sin(x+2pi)=sin?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2015 af Stats

Sin(0.209t - 1.57)... Dette udtryk har intet med "højden" at gøre for funktionen, blot hvor mange svingninger den har samt rykning til venstre eller højre..

Se derimod på 67.5·sin(0.209t - 1) + 70

67.5 betyder her, at værdien bliver 67.5 gange større... Dvs at da vi før havde værdien [-1;1], så går vi til [-67.5;67.5]

Og som ved ligesom f(x) + k, så betyder k, hvor meget den går op eller ned af y aksen.. I dette tilfælde har vi +70, dvs. at værdimængden bliver nu til [2.5;137.5]

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

jeg er heller ikke helt med på hvad de tal i funktionen står for


Svar #6
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

hvordan ved man, at det er sådan det skal stilles op?

Og er svaret korrekt? 


Svar #7
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

a. 1.29

b. -2.73


Svar #8
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

ved ikke om jeg har regnet det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2015 af Stats

Hvis man anvender #1

Så har man:

Fra x = 0...

0.209·0 - 1.57 = - 1.57

Når den vokser med 2·π

Dvs.

0.209·t - 1.57 + 2·π (Vi kender ikke t her, da det jo er den vi vil finde ud af..)

Vi sætter funktionerne lig med hinanden, og finder t

- 1.57 = 0.209·t - 1.57 + 2·π

-1.57 - (-1.57 + 2π) = 0.209t

2π = 0.209t

2π/0.209 = t

Din a og b er forkerte...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

der bliver spurgt til hmax og hmin.

Hvordan regner man max og min ud?

Altså hvilken formel?


Svar #11
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

og hvorfor skal vi beregne t ud?


Svar #12
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

okay t er højden


Svar #13
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

jeg ved dog stadig ikke hvordan man finder max og min

jeg forstår ikke om det fordi der findes nogle formler man kan sætte ind eller om man ved hjælp af de oplysninger man har finde frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2015 af Stats

Basal læren om funktioner...

k·f(x), værdierne for f(x) bliver k gange større...
f(x) + k, værdierne rykkes k gange op/ned ad din y akse...

sin(x) svinger fra [-1;1], ikke sandt??

Vi har nu 67.5·sin(x) + 70 , hvor x = 0.209t - 1.57, ikke sandt??

Dvs at værdierne for sin(x) bliver 67.5 gange større OG vi skal lægge 70 til værdierne, ikke sandt??

vi har derfor [2.5;137.5]  ikke sandt??

Derfor har vi maks ved 137.5 og min ved 2.5, ikke sandt??

("Ikke sandt", skal ikke tolkes negativt, men mere som et check mark)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #15
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

jeg forstår alle punkter - undtagen 2.5.

Hvordan fik vi 2,5? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. marts 2015 af Stats

[-1;1]

67.5 gange større, hvilket vil sige...

[-67.5;67.5]

+ 70

[2.5;137.5]

Kan skrives som

[-1·67.5 + 70 ; 1·67.5+70] = [2.5 ; 137.5]

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #17
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

super.

Og den sidste opgave.

Hvordan kan man løse den? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. marts 2015 af Stats

sin(at + b)

at = 2π

Isoler t

(generel formel)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #19
09. marts 2015 af piabing (Slettet)

er b ikke 70 i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2015 af Stats

sin(0.209t + 1.57) aflæs a og b

- - -

Mvh Dennis Svensson


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.