Matematik

2 enkle opgaver om procent

12. marts 2015 af study12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa!
nogle der lige hjælpe mig lidt med disse opgaver?!:

1.på udsalg koster en jakke 400 kr. der 20 % i rabat i butikken. 

Normalt koster jakken?!

Hvordan trækker man procent fra?

2. rabatten på et par bukser er 160 kr.

normalt koster bukserne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2015 af mmnope (Slettet)

1. hvis jakken til 400 er 100% vil originalprisen være 120%

120%*400 eller 400/120*100

2. jeg går ud fra at rabatten er på 20% af prisen så 160=20%?

20*5=100 derfor 160*5


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2015 af AMelev

1.
Rabatten beregnes af normalprisen, så de 20% skal tages af den pris - ikke af udsalgsprisen
Sæt normalprisen til 100%

Når der så er 20% rabat, så er udsalgsprisen 80% af nomalprisen. 
Altså er 400 = 0.80·Normalpris


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2015 af mette48 (Slettet)

Normalprisen sættes til x kr

normalpris-rabat     x -20*x/100 = 400

løs ligningen (gang først med 100 så brøken forsvinder)

bukser normalpris x

rabat                       x*20/100=160

løs ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2015 af mathon

1.på udsalg koster en jakke 400 kr. der 20 % i rabat i butikken. 

Normalt koster jakken?!

                    p_{normal}=\frac{400\; kr}{0{,}80}=500\; kr

2. rabatten på et par bukser er 160 kr.

normalt koster bukserne?

                    p_{normal}=\frac{160\; kr}{0{,}20}=800\; kr


Skriv et svar til: 2 enkle opgaver om procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.