Matematik

% ift. sodavand

15. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg forstår slet ikke hvad jeg skal i den vedhæftede fil.

Kan jeg få lidt hjælp?

Vedhæftet fil: 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
15. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Okaaa, tak!

Så har jeg fået svar på spg. 1

- Hvad gør jeg med de to andre? Jeg står helt af, for at være ærlig.


Svar #3
15. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn rabatprisen for 1 flaske og derefter for 4 flasker

c) Man kender prisen for 1/2 Liter. Beregn nu prisen for 1 1/2 Liter.


Svar #5
15. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Det kan jeg slet ikke få til at hænge sammen..

Kan du hjælpe mig på vej?


Svar #6
16. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#4

Jeg fatter det overhovedet ikke..

Nu har jeg også kigget på den i dag. Det giver slet ikke mening for mig.

Hvad i alverden gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

b)

Normalpris for 4 flasker: 4 * 16 kr = 64 kr

Pris med 20% rabat: 0,80 * 64 kr = 51,20 kr

c)

Pris for 3 * ½L: 3 * 7 kr = 21 kr

I den ene forretning koster 1½ L 16 kr og i den anden koster den 0,80 * 16 kr = 12,80 kr.

I den første forretning sparer man 21 kr - 16 kr = 5 kr ( pr. 1½ L )

I procent: 5 kr / 21 kr * 100% = 23,8%

Pr. liter: 5 kr / 1,5 L = 3,33 kr/L

I den anden forretning sparer man 21 kr - 12,80 kr = 8,20 kr.

I procent: 8,20 kr / 21 kr * 100% = 39,0%

Pr. liter: 8,20 kr / 1,5 L = 5,47 kr/L


Svar #8
17. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#7

Ahhhhhhh, nu er jeg med.

Jeg er virkelig glad for den røde tråd hele vejen i gennem mellemregningerne!

Mange, mange tak :-)


Skriv et svar til: % ift. sodavand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.