Matematik

differentialregning

16. marts 2015 af taokvinde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen, der kan hjælpe med min opgave, som jeg skal afl. i aften? Jeg er e-learningsstuderende og er helt blank på differentialregning! Opgaven er vedhæftet som fil og jeg har problemer med alle opgaverne!

Vedhæftet fil: Afleveringsopgave+A.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

A1

Tegn tangenten til grafen i punktet x=2, og aflæs dennes hældningskoefficient.

A2

f '(x) = 6x + 2/x

Indsæt x=2 i formlen for f '(x).

A3

f '(x) = 3x2 + 2x

Tangentens ligning er

y = f '(x0) * (x - x0) + f(x0)

Indsæt x0=1

A4

f '(x) = 2e2x + 3

Se om ligningen f '(x) = -1 har nogle løsninger.

A5

f '(t) = ½ * 2,4 / √t = 1,2/√t

Find f '(4).

A6

a) Løs ligningen f(x) = 50, og læg den fundne værdi af x til 1800, så har du årstallet.

b)

f(x) = 198*(1 + 36,2*e-0,0313x)-1

f '(x) = 198*(-1)*(1 + 36,2*e-0,0313x)-2 * 36,2*(-0,0313)*e-0,0313x =

224,3 * e-0,0313x * (1 + 36,2*e-0,0313x)-2

Find f '(125).

A7

a)

f '(x) = -3x2 + 3x + 6

Indsæt x0 = 3 i tangentens ligning.

b)

t's hældningskoefficient er f '(3) = -12.

Løs f '(x) = -12. Der er to løsninger x=3 og x=-2. Koordinatsættet er så (-2, f(-2))


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

A4 . FUnktionen er f(x) = e2x - 3x , så f '(x) = 2e2x - 3 , hvorfor ligningen f '(x) = -1 faktisk har en løsning.

A6. b) Alternativt: Funktionen f(x) er en løsning til den logistiske differentialligning

        y' = (0,0313/198)·y·(198 - y)

Befolkningstallets væksthastighed i 1925 (x = 125) kan derfor også beregnes som

        f '(125) = (0,0313/198)·f(125)·(198 - f(125))


Svar #3
16. marts 2015 af taokvinde (Slettet)

#2

A4. Jeg får f '(x0) = 0

Er det korrekt?

A6. Hvad er y'? Det er jeg ikke stødt på i min bog. Vil du evt. skrive hele udregningen, da jeg ikke ved hvilke tal jeg skal sætte ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

A4. Nej, det er ikke korrekt. Man skal løse ligningen f '(x) = -1 , dvs 2e2x - 3 = -1 , der har løsningen x = 0 .

A6. y er en funktion af x, dvs. y(x) , der er løsning til differentialligningen. Hvis man så har beregnet f(125), kan man direkte beregne f '(125) ved udtrykket i #2.


Svar #5
17. marts 2015 af taokvinde (Slettet)

#4

Det var også det jeg mente, at f '(0)= -1

Så du bruger y i stedet for f(x) og y' i stedet for f '(x)?


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.