Matematik

H+K?

17. marts 2015 af milla00 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er nogle hunde og kyllinger (H+k) der må kun være 36stk

Der skal være 100 ben i alt

Hvor mange kyllinger og hunde er der?.

Ps. kan i kommer med en forklaring så jeg også kan forstå det? :D Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der skal være 36 dyr ialt, så

H + K = 36

Der skal være 100 ben. En hund har 4, og en kylling har 2, så

4H + 2K = 100

Du har nu to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
17. marts 2015 af milla00 (Slettet)

Jeg har også fået de to ligninger fra start, men og fik 22 kullinger oh 14 hunde 

men jeg skal også sætte det op og ja... det gik ikke så godt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

H + K = 36  <=>

H = 36 - K

som indsættes i den anden ligning

4( 36 - K) + 2K = 100  <=>

144 - 4K + 2K = 100  <=>

-2K = -44  <=>

K = 22

H findes så af

H + 22 = 36  <=>

H = 14


Svar #4
17. marts 2015 af milla00 (Slettet)

Mange tak! 

U my hero XD


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Dobbeltpostering med tråden lige før https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1584591


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis hunde og kyllinger hver kun havde 2 ben, ville der være 2·36 = 72 ben i alt.

Nu er der altså 100 ben i alt, så det overskydende antal ben, 100 - 72 = 28 ben, må komme fra de 2 ben, som hver hund har mere end en kylling.

Der må derfor være 28/2 = 14 hunde, og dermed 36 - 14 = 22 kyllinger.


Skriv et svar til: H+K?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.