Matematik

linjestyk mellem x og y

18. marts 2015 af ALMAMERENGUE (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvorfor er et linjestyk mellem to punkter x og y givet ved

(1-t)x + ty

for t i [0.1]?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af mathon

For to punkter A  og B i planen
gælder for et vilkårligt punkt P på linjen genem A og B:

                     \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{AB}

                     \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \left ( \overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA} \right )

                     \overrightarrow{OP}=\left ( 1-t \right )\cdot \overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{OB}

     


Skriv et svar til: linjestyk mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.