Matematik

Beregning af længden på halveringslinjen fra B. HJÆLP!!!

18. marts 2015 af selz1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har nogle problemer med at beregne halveringslinjens længde, da jeg skal bruge det til en aflevering. Undskyld at jeg kommer så sent med det, men havde ikke rigtig tænkt over denne opgave før nu.

Jeg har en time til den, og ellers afleverer jeg opgaven uden denne opgave, tak på forhånd. :)

vb skal beregnes og her er nogle oplysninger:

A = 30,997 grader

B = 83,216 grader

C = 66,780 grader

a = 14

b = 27

c = 25


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af Number42 (Slettet)

Linien der halverer hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Vinklerne ser ud til at være beregnet, da summen ikke er eksakt 180º . Jeg går ud fra, at det er sidernes længder, der definerer trekanten. Benytter man tre cosinusrelationer, får man bestemt alle vinklerne, der er

        A = 30,93º , B = 82,45º  , C = 66,62º

Vinkelhalveringslinien vB fra B deler trekanten i to trekanter, hvor man så i hver kender alle vinklerne og en side, og man kan bestemme vB ved at benytte sinusrelationerne

        sin(A) / vB = sin(180º-A-B/2) / c

dvs

        vB = c · sin(A + B/2) / sin(A) = 46,296


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal lige byttes rundt på sinus-faktorerne i det sidste udtryk:

        vB = c · sin(A) / sin(A + B/2) = 13,500

Man kan også benytte sinusrelationer i den anden trekant, hvori trekant ABC bliver delt af vB , hvor der gælder

        sin(C) / vB = sin(180º-C-B/2) / a

eller

        vB = a · sin(C) / sin(C + B/2) = 13,500


Skriv et svar til: Beregning af længden på halveringslinjen fra B. HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.