Matematik

Analytisk plangeometri

19. marts 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som jeg er helt tom på.

Jeg har tegnet de 5 ligniner ind i koordinatsystem hvor de danner en femkant. 
y = ½x + 2½
y = -½x - 1
y = x + 3 
y = 3x-4 
y = -2x + 4 

jeg skal nu finde arealet af femkanten, samt vinklerne inden i den? Er der en som er god til det, og som gider at bruge 2 minutter på at hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af PeterValberg

Er det en regulær femkant ?

For i det tilfælde gælder: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. marts 2015 af Elev1097 (Slettet)

Nej, det er det desværre ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem koordinatsættene for de fem vinkelspidser A, B, C, D og E som skæringspunkterne mellem de relevante linier.

Arealet bestemme så som summen af arealerne af trekanterne ABC, ACD og ADE.

De fem vinkler bestemmes som vinklerne mellem

       vektor AE og vektor AB
       vektor BA og vektor BC
       vektor CB og vektor CD
       vektor DC og vektor DE
       vektor ED og vektor EA


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.