Kemi

1. ordens reaktion

19. marts 2015 af foqewkfoq (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lægemiddelkapsel indeholder 2,5 mg af lægemidlet Q. 90 % optages af organismen. Patient indtager 4 kapsler.

Efter 4 timer er halvdelen nedbrudt. Omdannelsen er af 1. orden.
Hvor meget af den optagne Q har personen tilbage i kroppen et døgn efter indtagelsen af de 4 kapsler?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så langt er jeg nået:
k=ln(2)/(4timer)=0,17timer-1

Ct=C0·e-k·t
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
facit: C = 90%·(4·2,5mg)·e-0,17timer^(-1)·24timer = 0,14 mg

Hvorfor gør de som de gør i facit? Hvorfor står der 4·2,5mg? Det er da ikke aktivitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af mathon

 0,90·4·(2,5 mg) er den mængde, der optages af kroppen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2015 af mathon

Hvor meget af den optagne Q har personen tilbage i kroppen et døgn efter indtagelsen af de 4 kapsler?

           0,90\cdot 4\cdot (2{,}5\; mg)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{24}{4}}=0{,}14\; mg


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af mathon

Det er da ikke aktivitet?

                    A=k\cdot N

                    A\cdot \frac{M}{N_A}=k\cdot N\cdot \frac{M}{N_A}

                     m(t)=k\cdot m_0

                    

                     


Skriv et svar til: 1. ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.