Matematik

Kvadratrod

21. marts 2015 af Apaas (Slettet) - Niveau: 8. klasse

√98 kan omskrives til 7√2 - why? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af Therk

Fordi

49\cdot 2 = 98

og regnereglen

\sqrt{a\cdot b} = \sqrt{a} \cdot \sqrt{b}.


Svar #2
21. marts 2015 af Apaas (Slettet)

Ok, hvordan skal det læses? altså 7√2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

7√2 læses som "syv gange kvadratrod to".


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2015 af SuneChr

# 0
Hvorfor man undertiden er interesseret i at "sætte udenfor rodtegn", er muligheden for at forkorte.
Hvis der f.eks. havde stået   \frac{\sqrt{98}}{21} ,  kunne man, elegant, have forkortet med 7 .
Det svarer til at sætte udenfor en parentes og derefter forkorte, om muligt.
Desuden er der en vis tradition for at reducere mest muligt, - at bringe talstørrelser så langt ned som muligt. Det forandrer ikke resultatet i sidste ende, men gør udtrykket "kønnere".
 


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.