Matematik

toppunkt

22. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan ikke se hvad der går galt.

Jeg har funktionen:

f(x)=2x^2-8x+15

og skal bestemme toppunktet.

Jeg får diskrimnanten til et negativt tal (-54), hvilket er oprigtigt nok.

Når jeg så skal bestemme andetkoordinatet, får jeg dette til -7. Men jeg kan se, at det skal give 7.

Hvor går det galt?

Jeg har naturligvis anvendt formlen:

T_p =(\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a})


Svar #1
22. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Nevermind!

Jeg fandt fejlen! Glemte det negative fortegn foran d :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af PeterValberg

Toppunktet for pareblen y = ax2 + bx + c kan bestemmes som:

T_p\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right)

hvor d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af mathon

Toppunkt:

                      T=\left ( x_T\, ;\, c-a\cdot {x_{T}}^{2} \right )=\left (2\, ;\, 15-2\cdot 2^{2} \right )


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.