Matematik

Beregn fuldstændig løsning til 1. ordens differentialligning

22. marts 2015 af hug,go (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet differentialligningen

y'(t)+t3*y(t)=-2t3

Beregn dens fuldstændige løsning.

Nogen der kan hjælpe mig med at komme igang med denne løsning? Tænker at jeg skal bruge panzerformlen, men er ikke sikker...


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af peter lind

Du har helt ret i at du skal bruge panserformlen


Svar #2
22. marts 2015 af hug,go (Slettet)

Okay, er der nogen der vil se på om min fremgangsmåde/resultat (vedhæftet) er rigtigt? 

t3*x(t) er jo ikke liniær, så kan man godt bruge den fremgangsmåde?

Vedhæftet fil:opgave 1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2015 af peter lind

Differentialligningen er en lineær differentialligning. Ordet lineær henviser til lineær i den ubekendte funktion y(t) eller x(t). Metoden er rigtig


Svar #4
22. marts 2015 af hug,go (Slettet)

Regner jeg det ud i maple får jeg:

x(t) = -2+e(-(1/4)*t4)?*c

Mit eget resultat er:

 x(t) = -2*e(-(1/4)*t4)*e((1/4)*t4)+c*e(-(1/4)*t4)

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2015 af peter lind

Du gør de bare ikke færdig. e-a*ea = 1 her med a = t4/4


Skriv et svar til: Beregn fuldstændig løsning til 1. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.