Matematik

Evaluere integratil - Sfæriske koordinater

22. marts 2015 af Falaffel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen 

Sidder med mat opgave, jeg har på nettet set en som har lavet samme opgave, men dog kan jeg ikke se hvor grænserne kommer fra. Man skal opgaven tage brug af sfæriske koordinater, og bruger volume-elementet 0 ≤ r ≤ 1, 0 ≤ θ ≤ π/2, 0 ≤ φ ≤ π/2

Hvor kommer volumeelementet fra, og hvorfor bruges netop denne? 

Opgave formuleringen er vedhæftet som billede 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: vvv.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Volumenelementet er dV = dx dy dz .

Man skal gennemmeløbe kuglen x2 + y2 + z2 ≤ 1 i første oktant, hvor x ≥ 0 , y ≥ 0 , z ≥ 0 , og her er det en fordel at benytte sfæriske koordinater

x=rcosthetasinphi

y=rsinthetasinphi

z=rcosphi.

Volumenelementet er så

 dV=r^2sinphidphidthetadr.


Skriv et svar til: Evaluere integratil - Sfæriske koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.