Matematik

Isolering af c i formlen.

01. april 2015 af kriz1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Følgende opgave er stillet: 

Isolerer c i formlen: a=b/2*(1+c)

På forhånd mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af PeterValberg

mener du:

a=\frac{b}{2}\cdot (1+c)

??????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2015 af Toonwire

a=\frac{b}{2}\cdot (1+c)

---------------------

For at løse enhver førstegradsligning gælder, at du skal forsøge at "få variablen til at stå alene":
Forstået på den måde, at vi her ønsker variablen c  til at stå for sig.

c~=~?

For at isolere c må du i en ligning udføre operationer på hver side af lighedstegnet (hvorved der ikke ændres noget) - Dog ikke gange og/eller dividere med 0..

Så for at isolere c kan du starte med at isolere (1+c):

(1+c)=\frac{2a}{b}

Prøv om du ikke kan løse resten herfra (ganske trivielt) :)


Svar #3
01. april 2015 af kriz1 (Slettet)

Men hvordan får du 2a til at stå i tælleren? 

Det er iøvrigt hele nævneren der skal divideres med b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du med, at hele nævneren skal divideres med b? Mener du, at det oprindelige udtryk er

        a=\frac{b}{2(1+c)}

?

Med skrå brøkstreg skal man skrive det således:

        a = b/(2·(1+c))

med en parentes omkring hele nævneren.

For at isolere c, ganger man med (1+c) på hver side, og man dividerer med a på hver side:

        1 + c = b / (2a)

hvorefter man isolerer c ved at trække 1 fra på hver side

         c = (b/(2a)) - 1


Svar #5
02. april 2015 af kriz1 (Slettet)

Skal a ikke subtraheres idet den er positiv ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2015 af Brusebad (Slettet)

# 5 Nej, man gør som angivet i #4, bortset fra at der nok skulle stå "For at isolere c, ganger man med 2(1+c) på hver side, og man dividerer med 2a på hver side", men det fremgår klart af udregningerne, at det er det som er sket.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er da ingen grund til først at gange med 2 for så umiddelbart efter at dividere med 2 igen. Det er da en overflødig forplumring. Fremgangsmåden og forklaringen i #4 er helt præcis.


Skriv et svar til: Isolering af c i formlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.