Matematik

fra promilletal om til brøker

02. april 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

17o/oo = 17/1000=0,017?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af Toonwire

? ...~~~\frac{17}{1000}   


Svar #2
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

17 o/oo 

er det bare 17/1000

gælder det om at finde ud af, om der er nogen tal, der går op i både tæller og nævner. Hvis der er det, kan man forkorte brøken.??????


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja,  17‰ er lig med 17/1000 . Da 17 er et primtal, kan brøken ikke forkortes.

Man kan også skrive

        17‰ = 1,7% .


Svar #4
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

Hvis det nu ikke var et primtal. Lad os sige 25

25‰ = 25/1000 = 25:5/1000:5=5/200?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der kan man jo forkorte med 25, da 1000 = 25·40 .


Svar #6
03. april 2015 af TK10 (Slettet)

synes at 9 ‰ er lidt trikke...

hvis man nu siger at man dividere med 3 i tæleren og i nævneren. Men det bliver ikke helt tal i nævneren.?  


Svar #7
03. april 2015 af TK10 (Slettet)

9/3=3 og 1000/3=333,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Tallet 3 går jo ikke op i 1000, så brøken

         9‰ = 9/1000

kan ikke forkortes.


Svar #9
03. april 2015 af TK10 (Slettet)

nåå okay....


Skriv et svar til: fra promilletal om til brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.