Kemi

Ideal gas???

03. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgaver der lyder

Beregn voluminet af 1,08 mol af en ideal gas ved 20 grader celsius og 1,013 bar. 

Jeg forstår ikke helt det der med, at en ideal gas skal opfylde p * V = n* R * T

Hvordan finder man sådan en??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Idealgasligningen beskriver sammenhængen mellem tryk, volumen, stofmængde og temperatur ved ideelle gasser. Da du skal finde volumet, skal du isolere V i ligningen. Du kender jo trykket i bar - dette skal du omregne til Pascal. Du kender også stofmængden og temperaturen. Temperaturen skal du omregne til Kelvin. R er gaskonstanten:

 8,31\frac{Pa*m^3{}}{mol*K}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Lige for at give et bedre overblik over enhederne:

p = tryk = enhed: Pa (Pascal)

V = volumen = enhed: m3

n = stofmængde = enhed: mol

R = gaskontanten = enhed:  8,31 \frac{pa*m^{3}}{mol*K}

T = absolut temperatur = enhed: K (Kelvin)


Skriv et svar til: Ideal gas???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.