Fysik

termodynamik HJÆLP.

04. april 2015 af hans0099 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der kan hjælpe med opgave 2.3. jeg har beregnet opgave 2.2 til 3,556. 

og ved jeg har 500g som skal omregnes til mol. 

formelen som jeg har fundet fra til er \Delta Sgel/xmol.

jeg har vedhæftet selve opgaven. 

Vedhæftet fil: FF502-projekt-2015-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er 500 g stivelse, som har molmassen 40*106 g/mol. Stofmængden kan så beregnes til

n = m/M

n = 500 g / 40*106 g/mol = 12,5*10-6 mol

Så er det vel bare at dividere ΔgelS med n:

ΔgelSm = ΔgelS / n


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Hej  hans0099

Kan du så hjælpe mig med opgave 2,2 evt???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg skrev sammen med Hans tidligere i dag. Du kan lige få en kopi af en besked, jeg sendte til ham:

Udtrykket for Qgel:

Qgel = 500g * (∫7080 (0,8/10)*(T - 70)*dT +  ∫8090 (0,8 - (0,8/10)*(T - 80))*dT)

Entropien finder vi ved at dividere med T i integralerne (da ΔS = ∫ dQrev/T )

ΔSgel = 500g * (∫7080 (0,8/10)*(1 - 70/T)*dT +  ∫8090 (0,8/T - (0,8/10)*(1 - 80/T))*dT) =

500 * ( [0,08T - 0,08 * 70*ln(T)]7080 + [0,8*ln(T) - 0,08T + 0,08*80*ln(T)]8090 )

Som jeg får til 50,1 J/K. Vi dividerer så med 12,5*10-6 mol og får

ΔgelSm = 4,01*106 J/(K*mol)

Et meget stort tal. Måske skal det være stort på grund af, at stivelsesmolekylerne er så kæmpestore. Der er jo kun 12,5*10-6 mol, selvom det vejer 500g, dvs., at 1 mol stivelse ville veje 500g/(12,5*10-6) = 40 tons.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Må jeg spørge hvorfor du benytter temperatur grænser som er angivet i celsius. ? Jeg

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er da også en fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Jeg er nu ikke enig i din udregning af Q på. Jeg har benyttet mig af formlen Q_(gel)=nC_p\Delta T. og det har jeg fået til at give 37 kJ/(k*mol). Man kan også udregne den ved at sige Q_(gel)=m*C_p\Delta T, her er m = Kg og C_p=3700 J/(Kg*K). Begge måder giver det samme resultat. Og det var for en isobarisk proces. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Entropien udtrykket du også i enheden, så vidt jeg mener og kan se i min lille fysik bibel er det så ikke J/K?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2015 af Mortenkat (Slettet)

hvordan fik du opgave 2.2 til at give 3,556 isabella? fik det nemlig til 21.6 og opgave 2.1 til 8000 :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Min opgave 2,2 giver også 104,8 Kj


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2015 af Heptan

#6

Det er forkert, cp, ex er jo ikke konstant. Man kan se på grafen at den varierer i temperaturintervallet, og den varierer mellem 0 og 0,8 Jg-1K-1, så derfor er man nødt til at konstruere en type funktionsforskrift og bestemme integralet.

Værdien 3,7 kJ kg-1K-1 er jo for opvarmning af risene, og ikke for gelatinering af risene. Man kan tænke lidt på det som en faseovergang, som altså kræver ekstra energi. Faseovergangen har ikke ét smeltepunkt, fordi stivelsesmolekylerne ikke er identiske, så derfor skal man se på hele temperaturintervallet 70 ºC - 90 ºC.

Se også https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1589755


Skriv et svar til: termodynamik HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.