Fysik

kernefysik - Fusion

05. april 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave. Bogen kunne ikke hjælpe mig, selvom jeg har læst det mange gange.

Opgaven er, at man skriver en reaktionen, hvor tre helium-4 kerner smelter sammen til en kerne. 

Hvordan skriver man det?

Også, hvordan finder man den massen der forsvinder? Er (massse før - masse efter)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2015 af mathon

               3\, _{2}^{4}\textrm{He}\; \; \rightarrow \; \; _{6}^{12}\textrm{C}\; \; +\; \; Q

               \Delta m=\left | \left (12,000000 -3\cdot 4,00260 \right )\; u \right |=0,0078\; u


Svar #2
05. april 2015 af Y2015 (Slettet)

Mange tak! Det irriterer mig stadig, at hvordan He bliver til C..

Men det jeg vil gerne nu forstå er hvor fik du denne 12.000000 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af mathon

Pr definition er massen af  _{6}^{12}\textrm{C}=12,000000\; u


Svar #4
05. april 2015 af Y2015 (Slettet)

Nu har jeg selv forstået det. Dek er C's massen.

Δm=(m_(_6^12)C -  m_(3(_2^4)He ))


Skriv et svar til: kernefysik - Fusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.