Matematik
Bestemmelse af koordinater og integraleregning
Hej!
Sidder med denne opgave jeg virkelig ikke kan løse..
Er det evt. nogle der kan finde ud af dette som kan hjælpe mig til hvordan man gør?
Obs. har maple at bruge hvis det hjælper
Svar #2
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
a) Beregn f(-3) og g(-3)
b) Løs ligningen f(x) = g(x) , hvorved man finder x-koordinaten for punktet C.
c) Beregn integralet
A = -3∫xC (f(x) - g(x)) dx
hvor xC er x-koordinaten for punktet C.
d) Benyt, at f '(x) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x , f(x)) .
Svar #4
06. april 2015 af Joha3909 (Slettet)
I d) hvordan finder jeg så frem til vinklen siger du? forstår ikke helt det du skrev :)
Svar #5
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#4
Hældningskoefficienten a til en ret linie er lig med tangens til den vinkel α, som tangenten danner med x-aksen. Ved at beregne vinklerne, som de to tangenter hver danne med x-aksen kan man så beregne vinklen mellem de to tangenter.
Man kan også opstille retningsvektorer for de to tangenter og så beregne vinklen mellem de to retningsvektorer. Hvis af er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet C, og ag er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for g i punktet C, finder man så vinklen v mellem de to tangenter bestemt ved
cos(v) = (1 + af·ag) / √((1+af2)·(1+ag2))
Svar #6
28. juli 2015 af Soeffi
CAS løsning.

Skriv et svar til: Bestemmelse af koordinater og integraleregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

