Matematik

Hjælp med at finde x

07. april 2015 af troublee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra bogen Gyldendals Gymnasiematematik, grundbog 2. udgave. Side 241 nr 1

Opg 1: i en bestemt type retangler skal længden være 5 cm større en bredden.
Kald bredden i et sådant rektangel x.
Besmtem sammenhængen mellem x og arealet A af rektanglet.
Tegn grafen for sammenhængen mellem x og A.
Bestem x, så arealet af rektanglet er lig med 150 cm^2. 
 

Det jeg har fundet ud af indtil videre:
Bredde: x
Længde: x+5
Areal: A=150cm^2
Find x

A=x(x+5)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af mathon

                       A_{rekt}=x^2+5x

                       A_{rekt}=x^2+5x=150

                       x^2+5x-150=0\; \; \; \; \; \; x>0

hvoraf x kan beregnes.


Svar #2
07. april 2015 af troublee (Slettet)

Tak skal du have :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Soeffi

Sammenhæng mellem areal og x samt markering af punktet, hvor arealet bliver 150. X aflæses herunder.

Vedhæftet fil:rektangelA.png

Skriv et svar til: Hjælp med at finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.