Matematik

Forskrift for stamfunktion gennem punkt

09. april 2015 af Matha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder: Bestem forskrifen for samfunktionen F for f(x) = x^2 - 2x + 4, hvis graf går gennem punktet P = (3,1)

Mit svar:

F(x) = 1/3x^3 - x^2 + 4x + c.

1 = 1/3 * 3^3 - 3^2 + 4*3 + c

c = -5

Så stamfunktionen er F(x) = 1/3x^3 - x^2 + 4x - 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men du har ikke beregnet c korrekt.

Bemærk, at (1/3)·33 = 32 = 9 , så man får jo

        1 = 12 + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2015 af SuneChr

c = - 11
F(3) = 1/3·33 - 32 + 4·3 - 11 = 1


Svar #3
09. april 2015 af Matha (Slettet)

Så bliver det  F(x) = 1/3x^3 - x^2 + 4x - 11


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, netop.


Svar #5
09. april 2015 af Matha (Slettet)

Tak. :-)


Skriv et svar til: Forskrift for stamfunktion gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.