Fysik

hjælp fysik

09. april 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er sammenhængen mellem tryk og kraft? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikk :(


Svar #3
09. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

Altså, jeg forstår udmærket godt, hvad tryk er? men, ved ikk, hvad sammenhængen er mellem de to begreber?r ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2015 af mathon

Hvis du forstår begrebet tryk, kan du ikke undgå at forstå sammenhængen mellem kraft og tryk.


Svar #5
09. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

ved det jo ikke? det er derfor jeg spørger om hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2015 af mathon

                      tryk=\frac{vinkelret \; kraft}{areal}              p=\frac{F_{\perp}}{A}

                      kraft=tryk\cdot areal                     F_{\perp}=p\cdot A


Svar #7
09. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

det ved jeg godt, men ved ikk, hvordan jeg skal formulere det, som en tekst....


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2015 af exatb

Kraft er et universelt begreb der kan være udtryk for en hvilken som helst påvirkning.

Tryk kan enten sige noget om i hvilken retning kraften virker, eller kraftens gennemsnitlige påvirkning pr areal- eller rumfangsenhed.

Tryk er en underafdeling af mange forskellige krafttyper


Skriv et svar til: hjælp fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.