Matematik

HJÆLP SUMKURVE mm.

11. april 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 8 Tabellen viser den gennemsnitlige ventetid på en plejebolig i 2012 fordelt på landets kommuner. Gennemsnitlig ventetid (målt i dage) - Andel af kommuner (målt i %) 

0-1 dage = 18 %

1-30 dage = 55 %

30-60  dage = 24 %

60-120 dage = 3%

a) Bestem de kumulerede frekvenser, og tegn en sumkurve for fordelingen af den gennemsnitlige ventetid på en plejebolig i 2012.

b) Bestem kvartilsættet, og bestem andelen af kommuner, hvor den gennemsnitlige ventetid er på 45 dage eller mindre. 

Hej. nogen der kan hjælpe med spørgsmål b. Den del af spørgsmålet hvor man skal bestemme andelen af kommuner, hvor den gennemsnitlige ventetid er på 45 dage eller mindre

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af Soeffi


Svar #2
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

Har lige set det igennem. forstår ikke helt. kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af Soeffi

Du laver sumkurven ved at sætte ventetid ud af x-aksen og afsætte summen af frekvenser op ad y-aksen. På den måde får du en kurve, hvor man kan aflæse, hvor mange procent der har en ventetid, der er mindre end eller lig x.

Kvartilsættet er x værdierne for y= 25%, 50%, 75% og 100%

Svaret til det sidste spørgsmål er y værdien for x=45.


Svar #4
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

Hvordan indtaster man dette i en graf?

Altså jeg har fundet mine kvartilsæt, men mangler spørgsmål b


Skriv et svar til: HJÆLP SUMKURVE mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.