Matematik

optimering hjælp

11. april 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber nogen kan hjælpe med følgende vedhæftede opgave. 


Svar #1
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

Her er filen

Vedhæftet fil:opgave 13.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af peter lind

Længden af hegnet består af længden af den lange side + 2*længden af den korte side minus den del der består af muren


Svar #3
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

skal man i spørgsmål to vise det kun med bogstaver uden tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2015 af peter lind

Det er et tal, der spørges om


Svar #5
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

Det første svar du kom med er det til spørgsmål a eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2015 af peter lind

Det er det første spørgsmål


Svar #7
11. april 2015 af sumia9 (Slettet)

undskyld men forstår det ikke helt. Kan du skrive det med bogstaverne fra billedet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2015 af peter lind

rektanglet består af 2 lange sider med længden y. Den ene af de lange sider består af en mur, som ikke skal indhegnes, så du har en side af længden y, der skal have et hegn. Så har du to korte sider med længden x, Heraf er der en lille del, der består af mur, som ikke skal indhegnes


Svar #9
12. april 2015 af sumia9 (Slettet)

Okay nu forstår jeg. Hvad med når jeg skal bestem arealet af udendørsområdet udtrykt ved x og y?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2015 af peter lind

Det er arealet af det store rektangel minus arealet af hundehuset


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. august 2015 af Soeffi

#0. Omkredsen er (x-1)+y+x = 2x+y-1. Betingelsen omkreds = 10 giver: y=10-(2x-1)=11-2x.

Arealet er x·y-1.2.

Indsættes betingelsen y=11-2x fås arealet som funktion af x: A(x)=x·(11-2x)-1.2, x≥1.

Det maximale areal findes med at diffrentiere A(x) og sætte den afledede funktion A'(x) lig med nul:

A'(x) = -4x+11=0 => x=11/4 = 2,75.


Skriv et svar til: optimering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.