Matematik

Den omvendte eksponentielle funktion

12. april 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder med et problem, hvad er nu formlen for en omvendte eksponentielle funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af mathon

                                    x=\frac{\log\left ( \frac{y}{b} \right )}{\log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af Toonwire

Hejsa

Den generelle eksponentialfunktion skrives y=b\cdot a^x 
Den omvendte funktion heraf fås ved at isolere x i stedet for y.

\\ \Leftrightarrow ~~log(y)=log(b\cdot a^x) = log(b)+x\cdot log(a)\\ \Leftrightarrow~~x\cdot log(a)=log(y)-log(b)=log\left( \frac{y}{b}\right )\\ \Leftrightarrow~~ x=\frac{log\left( \frac{y}{b}\right )}{log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af mathon

Er det ikke essentielt at tydeliggøre omvendtheden,
noteres funktionen:

                                   f(x)=y=\frac{\log\left ( \frac{x}{b} \right )}{\log(a)}


Svar #4
12. april 2015 af Joe11111 (Slettet)

Hvordan kan det skrives ind i geogebra?


Skriv et svar til: Den omvendte eksponentielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.