Kemi

fremstilling af paracetamol

13. april 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hælpe med dette opgave?

Hvordan beregner man massen af paracetamol hvis man skal fremstille ud fra 100g phenol, hvis udbyttet i hvert trin være 70%?

Paracethamol fremstilles ud fra: phenol -> nitropheno -> aminopheno -> paracetamol.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2015 af mathon

                               \begin{array} {|c|c|c|c|} phenol&nitrophenol&aminophenol&paracetamol \\ \hline 94,11\; \frac{g}{mol}&139,11\; \frac{g}{mol}&&151,163\; \frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2015 af mathon

                            \begin{array} {|c|c|c|c|} phenol&nitrophenol&aminophenol&paracetamol \\ \hline 94,11\; \frac{g}{mol}&139,11\; \frac{g}{mol}&109,126\; \frac{g}{mol}&151,163\; \frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2015 af mathon

Hvis
            phenol : nitropheno : aminopheno : paracetamol  =  1  :  1  :  1  :  1

har du, når
             n(phenol)=\frac{100\; g}{94,11\; \frac{g}{mol}}=1{,}06259\; mol

             100 \; g\; phenol\: \: \rightarrow \left (1{,}06259\cdot \left ( 151{,}163\; g \right )\cdot 0,70^3 \right )\; paracetamol

         


Skriv et svar til: fremstilling af paracetamol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.