Matematik

Funktionen f er givet ved f(x) = ln(x) + x

13. april 2015 af Emmakaatrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af mathon

tangentligningen i (1,1)
er:
                y=\left (\ln{ }'(1)+1 \right )\cdot (x-1)+1


Svar #2
13. april 2015 af Emmakaatrine (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til det? Opgaven skal være uden hjælpemidler.


Svar #3
13. april 2015 af Emmakaatrine (Slettet)

Skal jeg bruge tangentreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2015 af mathon

         f(1)=\ln(1)+1=0+1=1

         f{\, }'(1)=\frac{1}{1}+1=1+1=2

tangentligningen i (1,1)
er:
                y=2\cdot (x-1)+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2015 af 123434 (Slettet)

y=2*(x-1)+1

Parentsreglerne

a*(b+c)=a*b+a*c

y=2*(x-1)+1=2*x*2-1+1=2x-2+1=2x-1

ligningen til tangenten i punktet(1,1) er y=2x-1


Skriv et svar til: Funktionen f er givet ved f(x) = ln(x) + x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.