Matematik

Opret en formel til at beregne hvor mange personbiler der er i Danmark x år efter 2013

14. april 2015 af Throwaway (Slettet) - Niveau: C-niveau

2237000 millioner biler i dk i 2013

Der forventes at de vil vokse med 0,035 millioner hvert år.

Jeg skal så opstille en formel der viser hvor mange biler der ville være i dk x år efter 2013

Jeg har prøvet med formlen: 2237000*(1+0,035x)

Hvis men fx. bare prøver med 2 får jeg 2.237e6 hvilket jeg ikke mener er rigtigt på nogle måder.

Tænkte at y=a*x+b kunne være rigtigt da opgaven minder meget om en lineær funktion, men kan heller ikke få det til at gå det til at gå op med den ligning.

Nogen der har nogle forslag til hvad jeg har gjort forkert?

Der er endnu en opgave efter den her, men den burde være lige til hvis man har formlen til den første så regner ikke med at de bliver et problem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af peter lind

Hvis antallet biler vokser med samme antal er det en lineær funktion. Hvorfor kan du ikke "få det til at gå op" ? og hvad mener du med det ?


Svar #2
14. april 2015 af Throwaway (Slettet)

#1

Hvis antallet biler vokser med samme antal er det en lineær funktion. Hvorfor kan du ikke "få det til at gå op" ? og hvad mener du med det ?

Hver gang jeg skriver noget er der et E med i svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af peter lind

E står for 10'er potens. 2E5  betyder altså 2*105


Svar #4
14. april 2015 af Throwaway (Slettet)

Hvordan ville du skrive det så det gav mening?

Sådan som jeg ville skrive det: 2237000+(1*0.035)x. Her får jeg 2237E6 hvis jeg fx prøver med 10 som x. så får jeg 2247E6, hvilket er lig med 22370000000. Hvilket ikke kan være sandt. Da antallet af biler ikke stiger til 22370000000.

Med y=a*x+b kan jeg heller ikke få et tal der giver mening. Har prøvet med: 2014*0,035+2237000. Det giver 223707E6 som er 223707000000, hvilket heller ikke kan passe.

Så ingen af mine formler passer. Så ved ikke hvad jeg kan gøre nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2015 af peter lind

Du har overset et punktum. Der står for eks. 2.237E6 = 2237000. Punktum betyder på din lommeregner på dansk et komma   1+ 1/10  = 1.1 med din lommeregners engelske skrivemåde men betyder 1,1 på dansk.

væksten i antal biler er 0,035 millioner biler = 35000 biler om året. De 2014 skal ikke stå der. Du skal angive en formel af formen a*x+b som du selv skriver i #0


Svar #6
15. april 2015 af Throwaway (Slettet)

Sidste spørgsmål.. Hvordan finder jeg så ud af hvilket år antallet af biler når op på 2,4 millioner?

Hvis man helt enkelt tæller er det ca. 6 år. (2237000+35000 indtil det når 2400000, så meget har jege fattet.)

Men nu mangler jeg en formel til det, har prøvet de samme formler som før og ingen af dem gav 6... Så lidt mere hjælp ville være dejligt!


Skriv et svar til: Opret en formel til at beregne hvor mange personbiler der er i Danmark x år efter 2013

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.