Matematik

Vektorfunktioner

16. april 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe med den sidste delopgave?

Skærmbillede 2015-04-16 kl. 22.27.55.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2015 af peter lind

a) Indsæt t = 0,3 i vektorfunktionen

b)  Find y'(t) og løs ligningen y'(t)=0. Det giver tidspunktet, når bolden er højst oppe

c) Løs ligningen r(t) = OP


Svar #2
16. april 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak, men jeg forstår stadig ikke helt c'eren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af peter lind

Når du har fundet det tidspunkt, hvor bolden rammer P, kan du finde farten som |r'(t)|


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2015 af mathon

b)

                                    \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d}\overrightarrow{r} }{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 4\\ 6-9,82\cdot t \end{pmatrix}

                                     v_y=6-9,82\cdot t=0

                                      t=\frac{6}{9,82}=\frac{300}{491}

                                      y_{max}=-4,91\cdot \left ( \frac{300}{491} \right )^2+6\cdot\left ( \frac{300}{491} \right ) +1,6


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2015 af mathon

c)
                                   4\cdot t=3,56

                                   t=0{,}89

                                   \overrightarrow{v}(0,89)=\begin{pmatrix} 4\\ 6-9,82\cdot 0,89 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\-2,7398 \end{pmatrix}

                                  v(0{,}89)=\sqrt{4^2+\left (-2{,}7398 \right )^2}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.