Matematik

retvinklede trekanter

19. april 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: 10. klasse

Har meget svært ved at løse denne nogen der kan hjælpe?

filen er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-04-19 kl. 15.13.41.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af mathon

 Gang over-kors:

                             h\cdot h=c_1\cdot c_2

                             h^2=c_1\cdot c_2

                             h=\sqrt{c_1\cdot c_2}

eller multiplicer med \frac{h}{c_1} på beggge sider:

                                 1=\frac{h^2}{c_1\cdot c_2}
Uddrag kvadratroden på begge sider:

                                 \sqrt{1}=\sqrt{\frac{h^2}{c_1\cdot c_2}}=\frac{\sqrt{h^2}}{\sqrt{c_1\cdot c_2}}

                                 1=\frac{h}{\sqrt{c_1\cdot c_2}}     

Multiplicer med \sqrt{c_1\cdot c_2} på begge sider:                

                                 \sqrt{c_1\cdot c_2}=h          

                                 h=\sqrt{c_1\cdot c_2}      


Svar #3
19. april 2015 af Mikkeldkdk

Kan du forklare det på en lidt nemmere måde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2015 af mette48 (Slettet)

c1/h = h/c2           ganger med h på begge sider

c1=h2/c2              ganger med c2 på begge sider

c1c2=h2               uddrager kvadratroden

√(c1c2) = h              læses bagfra

h=√(c1c2)


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.