Matematik
Matematik studentereksamen 2010
Hej derude. Jeg ville lige høre om der er nogle af jer, som har lavet studentereksamen STX 2010 i matematik
Der er delprøven med hjælpemidler og uden hjælpemidler. Hvis i ikke har lavet den kender i så nogle der har
lavet den, fordi jeg mangler at lave nogle opgaver, som jeg ikke helt forstår.
Svar #1
21. april 2015 af SKOLEN124 (Slettet)
Der er to opgaver jeg ikke forstår, nogle der kan hjælpe.
Opgave 1: En funktion f er givet ved f(x) = ex - 3x + 1
a) Bestem f'(x) , og gør rede for, at funktionen f har et minimum
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2))
Opgave 2: To funktioner f og g er givet ved f(x) = 12*√x
g(x) = x2 -7x +18
Graferne for f og g afgrænser i førsrte kvadrant en punktområde m , der har et areal.
a) Løs ligningen f(x) = g(x)
b) Bestem arealet af M
Svar #2
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
Opg 1.
a) Løs ligningen f '(x) = 0 og bestem fortegnsvariationen for f '(x).
Benyt tangentligningen for funktionen f(x) i punktet P(2,f(2)).
Opg 2.
a) Løs ligningen 12·√x = x2 - 7x + 18
b) Rødderne fra a) benyttes som grænser i integralet
A(M) = a∫b (f(x) - g(x)) dx
Svar #3
21. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)
#2
Eller man kan argumentere for at der er et minimum, idet a er positiv, og a fortæller hvilken vej grenene vender.
Svar #4
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#3
Hvad mener du med det? Er det Opg 1) du henviser til? Der er jo ikke tale om et 2.-gradspolynomium, så din henvisning til a og grenene giver ingen mening.
Man skal bestemme fortegnsvariationen for f '(x) og så oversætte det til monotoniforhold for f(x).
Svar #5
21. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)
#4 Det har du ret i. Men når du taler om fortegnsvariation, mener du så monotoniforhold? Idet man undersøger grafens forløb?
Svar #6
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ja. Man bestemmer først fortegnsvariationen for f '(x), og den oversættes så til monotoniforhold for f(x).
Skriv et svar til: Matematik studentereksamen 2010
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
