Kemi

Oxidation af alkoholer

21. april 2015 af Helenass (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med et spørgsmål, der lyder:

Forklar ved at inddrage intermolekylære kræfter, hvorfor aldehyder og ketoner destilleres, over før de tilsvarende alkoholer, der igen destilleres over, før den tilsvarende carboxylsyre.

Jeg ved ikke hvad de vil have mig til at svare på, så jeg håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af mathon

                                   Oxidation af primær alkohol

                                   Oxidation af sekundær alkohol

                                   Oxidation af tertiær alkohol


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2015 af mathon

  Oxidation af primær alkohol:
                                                   RCH_2OH\; \; + \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \; \; RCHO

                                                   RCHO\; \; + \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \; \; RCOOH

  Oxidation af sekundær alkohol:
                                                   R^1CHOHR^2\; \; + \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \; \; R^1COR^2

                                                   RCHO\; \; + \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \; \; RCOOH

  Oxidation af tertiær alkohol:
                                                   Kulstofkæden sprænges  \rightarrow \; \;  \rightarrow \; \; n\;CO_2\; _{\textit{(g)}}\; \; \; +\; \; m\; H_2O\; _{\textit{(l)}}


Svar #3
21. april 2015 af Helenass (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se hvad du mener...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2015 af mathon

Kan ses i alle velestimerede kemibøger.

Man skal kende de forskellige alkoholtyper.

Man skal vide, hvad et aldehyd og en keton er og hvordan de dannes ved oxidation.

Så et gensyn med kemibogens afsnit om alkoholer, løser det meste.


Skriv et svar til: Oxidation af alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.