Matematik

hjælp til en ligning

22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

er der nogen der kan prøve og skrive op, hvordan man isolerer a i denne ligning? altså så man kommer fram til at a er lig -1,? 

(-6)=a*(-2)2-4*(-2)-10


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

               -6=4a+8-10

               -4=4a

               -1=a


Svar #2
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

er det rigtigt at a=-1 i den vedhæftede opgave?


Svar #3
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

her er den

Vedhæftet fil:nej.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

nej.png

Benyt formlen for toppunktets x-koordinat:

        xT = -b/(2a) = -(-4)/(2a) = -2

Løs ligningen i a.


Svar #5
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

men kan man ikke bare sætte (-2) ind på x'ets plads og (-6) ind på y'ets plads og derefter finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det kan man også. Det giver jo lidt mere regneri.


Svar #7
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

er resultatet ikke a=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo.


Skriv et svar til: hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.