Matematik

hjælp

22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan udregner man hc i denne vedhjæftede opgave? jeg har udregnet AC til 8 og arealet til 24. Måske nogen gider skrive det op hvordan man gør. 

Vedhæftet fil: hej.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af hesch (Slettet)

Areal = ½*højde*grundlinie


Svar #2
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

ja men hvordan regner man det ud? det giver jo ikke mening når der så er to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

                             \frac{1}{2}\cdot \mathbf {\color{Red} h}\cdot 8=24


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2015 af hesch (Slettet)

Du svarer for hurtigt, uden at tænke dig om.

Hvis du nu vælger AB som grundlinie, hvor mange ubekendte har du så?


Svar #5
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

dvs. hc er lig 6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.

For en retvinklet trekant med kateterne a og b og hypotenusen c, gælder der også, at

        T = (1/2)·a·b = (1/2)·c·hc

        hc = a·b / c = (a/c) · √(c2 - a2)  = (6/10) · √(102 - 62) = (6/10) · 8 = 24/5

Udtrykket i #3 skal rettes til

        (1/2) · hc · 10 = 24


Svar #7
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2015 af hesch (Slettet)

#5:  Det burde det blive ifølge #3, men ligningen her er forkert.

Se #2 i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2015 af hesch (Slettet)

#8:  Jeg mente: Se #4 i stedet for.


Svar #10
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

men jeg forstår ikke hvordan jeg skal skrive det op?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benyt, at arealet et T = 24, og at det også er lig med

        T = (1/2)·hc·c

dvs.

        (1/2) · hc ·10 = 24

        hc = 24 · 2 / 10 = 24 / 5


Svar #12
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

men hvorfor ganger du med 2 og dividere med 10?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det drejer sig om at isolere hc i ligningen

        (1/2) · hc ·10 = 24

dvs

        5 · hc = 24

        hc = 24 / 5


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. april 2015 af hesch (Slettet)

#11:  Jeg har meldt mig til PhysicsForums (US). Her skal man bare første gang lade et svar indeholde indledningsvise mellemregninger, så får man en advarsel. Ved gennemregning bliver man suspenderet øjeblikkeligt.

SP anbefaler at give hints ( hjælp til selvhjælp ), men denne anbefaling bliver jo i vidt omfang fraveget af en del hjælpere på SP (desværre).

Det gælder især forfatteren til #3.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her er der tale om, at visse indledningsvise mellemregninger, som også var delvis forkerte, ikke formåede at bringe trådstarter videre, men snarere formåede at forvirre trådstarter.

Men held og lykke med PhysicsForum.


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2015 af hesch (Slettet)

#15:  Ja, men #14 er ment mere generelt, og er ikke specielt dedikeret nærværende tråd.

Hvis du ikke kender Physicsforums.com, kan du jo prøve at "kigge ind", og se stilen her.


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2015 af mathon

OK - når man også ser på tegningen
og ikke kun stoler på oplægget i #0:

               \frac{1}{2}\cdot \mathbf {\color{Red} h_c}\cdot 10=\frac{1}{2}\cdot 6\cdot \sqrt{10^2-6^2}

               \mathbf {\color{Red} h_c}\cdot 5= 3\cdot \sqrt{10^2-6^2}

               \mathbf {\color{Red} h_c}=0{,}6\cdot 8=4{,}8


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man er da nødt til at se på tegningen i det vedlagte for at afgøre, hvilken rolle siden AC spiller i trekanten. Det fremgår slet ikke af teksten i #0.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.