Matematik

Nogen der kann hjælpe?

22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

Anna har til køb af en bærbar computer lånt 7.000 kr. i banken. Renten er 0,6% pr. måned. Lånet tilbagebetales med en fast ydelse i 36 måneder.

a) Beregn den månedlige ydelse, hvis alle ydelser er lige store.

Det aftales, at Anna skal betale en månedlig ydelse på 220 kr. Herved bliver den 36. ydelse mindre end de første 35 ydelser.

b) Beregn den 36. ydelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Stats

Lånt 7.000 kr.

Renten er 0,6% pr. mdr.

Lånet skal tilbagebetales efter 36 mdr.

Fast ydelse.

---

a.

Beregn den månedlige ydelse..
Anvend ydelsesformlen: H · r/[1-(1+r)-n]

b.

Ydelsen ændres til 220 kr.

Må der anvendes excel?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet)

Ja, det tror jeg bestemt. Men ydelsesformen.. hvor skal man sætte de forskellige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af Stats

Ellers så anvend i b.

Restgæld, Rn = H·(1 + r)n - y·[(1 + r)n - 1]/r

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2015 af Stats

H er din hovedstol

n er antal terminer

r er renten i decimaltal

i b) da er y ydelsen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet)

Jeg får resultatet til at blive meget mere end 220 kr, og det skal det jo ikke :/

Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2015 af Soeffi

Det er et annuitetslån. Brug evt. denne beregner til at finde ydelsen: http://www.bankinfo.dk/Amortisation.asp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2015 af Stats

a.

Lånt 7.000 kr.

Renten er 0,6% pr. mdr.

Lånet skal tilbagebetales efter 36 mdr.

Fast ydelse.

ydelsesformlen: H · r/[1-(1+r)-n] = 7000 · 0,006/[1-(1+0,006)-36] = 216,78

b.

Restgæld, Rn = H·(1 + r)n - y·[(1 + r)n - 1]/r

Dvs. R35 = 7000·(1 + 0,006)35 - 220·[(1 + 0,006)35 - 1]/0,006 = 90,51

Beregn herefter:
Gæld primo    rente     afdrag     ydelse      gæld ultimo
90,51             0,54      90,51      91,05        0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Nogen der kann hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.