Matematik

Bestem grafen og argumenter for den

23. april 2015 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg kan ikke helt finde ud af, hvorfor funktionen passer til graf A. Nogen der kan hjælpe mig?

(Opgave 4 i det vedhæftede dokument)

Vedhæftet fil: aflevering STXB.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af mathon

Parablen for f(x) har opadvendte grene og skærer y-aksen i (0,1).


Svar #2
23. april 2015 af Rezwan9 (Slettet)

En anden måske mere detaljeret forklaring på det?

Og forresten, hvorfor (0,1)? Passer det så til funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af mathon

             y=f(0)=0^2-5\cdot 0+1

Endvidere er toppunktet
                                            T=\left ( 2.5\; ;-5.25 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forklaringen i #1 er da fuldt detaljeret. Da koefficienten til x2 er 1 , som er > 0 , vender parabelen grenene opad. Der er så valg mellem A eller B.

Da f(0) = 1, skærer grafen y-aksen i (0 , 1). Det kan så kun være A.


Skriv et svar til: Bestem grafen og argumenter for den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.