Matematik

Eksponentiel ligning eksempel

23. april 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en sød sjæl, der gider løse et tilfældigt eksempel på hvordan man løser en eksponentiel ligning hvor man benytter at ln (x) er den omvendte funktion til e^x 

Tusind tak på forhånd og det haster, fordi skal sidde og løse lignende ligninger i dag. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af PeterValberg

ln(x) = a
eln(x) = ea
x = ea

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2015 af mathon

                                   y=b\cdot e^{kx}\; \; \; \; \; \; \; b,k\neq 0

                                   e^{kx}=\frac{y}{b}

                                   \ln(e^{kx})=\ln\left (\frac{y}{b} \right )

                                   {kx}\cdot \ln(e)=\ln\left (\frac{y}{b} \right )

                                   {kx}=\ln\left (\frac{y}{b} \right )                             \ln(e)=1

                                   x=\frac{\ln\left ( \frac{y}{b} \right )}{k}


Svar #3
23. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Ja, men jeg har svært med at indsætte tal.. det er det der er problemet. Kunne i ikke lave 1 med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv selv at indsætte nogle tal. For eksempel

        y = 1,37 · e-0,738x

Hvis y = 5,66 , bestem så x .


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.