Matematik

fuldstændig løsning til differentialligning

23. april 2015 af hug,go (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kommer jeg videre i denne opgave(vedhæftet)?

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der skal jo så gælde, at

        5·(c1+c2)·cos(t) + 5·(-c1+c2)·sin(t) = 2·sin(t)

for alle t. Heraf følger

        5·(c1+c2) = 0   , og

        5·(-c1+c2) = 2 .

Løs nu dette ligningssystem i c1 og c2 .


Svar #2
23. april 2015 af hug,go (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Er det forkert det jeg gør eller hvor langt er du i udregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke forkert, hvad du har opstillet. Du skal så drage den konklusion, jeg har gjort i #1, og derefter skal dette ligningssystem løses.


Svar #4
23. april 2015 af hug,go (Slettet)

okay, men hvad blev der af sinus og cosinus


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen

        5·(c1+c2)·cos(t) + 5·(-c1+c2)·sin(t) = 2·sin(t)

skal jo gælde for alle t. Hvis ligningen 

        a·cos(t) + b·sin(t) = 0

gælder for alle t, må der gælde, at a = b = 0 . Derfor kan man udlede ligningssystemet i c1 og c2, som angivet i #1.


Svar #6
23. april 2015 af hug,go (Slettet)

ja, okay. Så den fuldstændige løsning er: c_1*exp(-2*t)+c_2*exp(-3*t)+(-1/5)*cos(t)+(1/5)*sin(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Skriv et svar til: fuldstændig løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.