Fysik

Kræfter - bremsning

23. april 2015 af Hjælpmangel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, her er to opgaver jeg ikke helt er sikre på om. I første a) har jeg fundet frem til et svar på t=(10m/s^2)/(8m/s)=1,25 sekunder. Jeg er ikke helt sikker på dette svar og heller ikke opgave b). Nogen der kan hjælpe?

Til opgaven har du brug for Newtons 2. lov som hedder: F = m*a,

hvor F er Kraften, m er massen og, a er accelerationen (Du kender næsten allerede loven da loven om tyngdekræft faktisk er Newtons 2. lov).

En pige kommer fra et stejlere sted, og bevæger sig ind på bakken med 10 m/s (36 km/h). Pigens friktion er 240N og vejer kun 30 kg.

a)     Pigen vil bramses, men hvor lang tid vil der gå før pigen står stille?

 

b)     Og hvor hurtig vil pigen bevæge sig efter 2 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad menes der med, at pigens friktion kun vejer 30 kg?

a) Det hedder "bremses". Man skal kende bakkens hældning med vandret.

b) Hvor hurtigt ...

Der er tale om bevægelse med konstant acceleration, men man skal kende bakkens hældning.


Svar #2
23. april 2015 af Hjælpmangel (Slettet)

Der opgives ikke bakkens hældning og de 30 kg er hendes vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis bakkesidens hældning med vandret er θ , er størrelsen af den resulterende kraft på pigen på bakken

         |Fres| = m·g·sin(θ) - 240N

Man kender m = 30kg , men måske er der andre oplysninger, der kan bidrage til oplysning af vinklen θ ?


Svar #4
24. april 2015 af Hjælpmangel (Slettet)

Hm har ikke andre oplysninger, men tænker a) skal regnes først ved at finde accelerationen og derefter bruge formlen t=v/a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2015 af mette48 (Slettet)

Opgaven diskuteres også på

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1596542

på det indlæg er bakkens hældning oplyst til 30 grader


Svar #6
24. april 2015 af Hjælpmangel (Slettet)

Oh ja min fejl. Opgaven er knyttet til en anden opgave, hvor bakkens hældning er opgivet til 30 grader.


Skriv et svar til: Kræfter - bremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.