Matematik

Differentialregning

24. april 2015 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse denne opgave. 

Om en funktion f oplyses, at den er løsning til differentialligningen 

dy/dx=y*ln(x)

og at grafen for f indeholder punktet P(e,1)

Bestem en ligningen for tangenten til grafen for f i P. 

Jeg kender tangentensligning, men jeg kan ikke se, hvordan jeg skal løse den. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af mathon

tangentligning i P(e,1)

             y=(1\cdot \ln(e))\cdot (x-e)+1

             y=x+(1-e)


Svar #2
25. april 2015 af pige5 (Slettet)

Tusind tak. 

Er f(x0) = 1, fordi punktet er P(e,1)?

Og f'(x0) er 1*ln(e), fordi punktet er P(e,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af mathon

        Ja


Svar #4
25. april 2015 af pige5 (Slettet)

Super, tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.